Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Ιδού τα επιτεύγματα της σημερινής Παιδείας(Στην προκρούστεια κλίνη των εθνομηδενιστών)

Στην προκρούστεια κλίνη των εθνομηδενιστών η Παιδεία.
Ιδού τα επιτεύγματα της σημερινής παιδείας
Συνεχίζεται επί χρόνια μια κατάπτυστη προδοσία σε βάρος του μεγάλου δημιουργήματος 
Του Ελληνικού πολιτισμού που είναι η Ελληνική γλώσσα και το σπουδαιότερο να  βάλλεται εκ των έσω.
Δεν είναι τυχαίο ότι μας παρουσιάζουν στη  γραμματική του Δημοτικού και του Γυμνασίου,  τα φωνήεντα  να είναι 4 α,ε,ι,ο, και να βάζουν και ένα 5ο το ου.
Σε όλη την Ιστορική διαδρομή της γλώσσας τα φωνήεντα ήταν επτά και φωνάζαν δυνατά!!!!
 Φωνήεν  ου δεν υπάρχει, φθόγγος ου δεν υπάρχει στη γλώσσα μας, δίφθογγος υπάρχει, συλλαβή υπάρχει, όχι όμως φθόγγος.
Το η , υ, ω, τα εξαφάνισαν, γιατί τα καταργήσανε; Γιατί στα σύμφωνα έχουν το μπ.ντ,γκ αφού τέτοιοι φθόγγοι δεν υπάρχουν στα Ελληνικά, υπάρχουν μόνο στις ξένες γλώσσες αυτό δεν σημαίνει ότι θα οδηγηθούμε  και εμείς εκεί, θα αφελληνισθούμε; όχι βέβαια..Δια νόμου δεν αλλάζει η γλώσσα παρά με τον χρόνο εξελίσσεται. Το κακό το έκανε ο Ράλλης με νόμο ,κατήργησε την καθαρεύουσα και θέσπισε την Δημοτική΄όμως εκεί που δεν πήγαινε η δημοτική δανείζεται από την καθαρεύουσα πχ.ο κουρέας και ο γονιός κανονικά στον. πληθυντικό στην ονομαστική έπρεπε να κάνει οι κουριοί  και γονιοί δανείστηκαν από τα τριτόκλιτα το κουρείς και γονείς
 Αφήνουν  σκοπίμως το δένδρο της φυλής( Ν. Καζαντζάκης) να μαραθούν πρώτα  τα φύλλα και σιγά- σιγά οι ρίζες του.  
 Έτσι τα παιδιά μας χάνουν την ιστορία τους, δεν θα μάθουν ποτέ ποια είναι η ρίζα τους ,η καταγωγή τους,  η φυλή τους να μην αισθανθούν την  υπερηφάνεια των προγόνων τους   και να μην εμπνευσθούν από την ιστορία της, όταν μια ολόκληρη χιλιετία του μεσαίωνος από το 400 έως το 1400 λείπει από τα σχολικά βιβλία, αν κάνετε μια έρευνα  στους  ιστορικούς της αναγέννησης του διαφωτισμού θα διαπιστώσετε μετά βδελυγμίας να καταγγέλλουν τον μεσαίωνα ως εποχή βαρβαρότητος , σαν εποχή σκοταδισμού,σαν εποχή τυραννίας και καταπίεσης των ολίγων και με τις ευλογίες του κλήρου που ήταν στον έλεγχό τους ενάντια σε όλους τους λαούς.
Τα Ελληνόπουλα δεν τη διδάσκονται την ιστορία για να μην αντιληφθούν τον επερχόμενο Αρμαγεδώνα   για τον νέο μεσαίωνα  ο οποίος γεννήθηκε τα τελευταία  χρόνια έχοντας την κακιά εμπειρία της αναγέννησης όλων των λαών με την επιρροή που είχε  το φως  της γνώσης  που πήραν από τους Έλληνες και με την οποία κατάφεραν να επιτύχουν την ανατροπή του μεσαίωνα.   Ο νέος  μεσαίωνας  με την Νέα Τάξη Πραγμάτων άπλωσε τα πλοκάμια του και μας καταδυναστεύει . Σε άλλες χώρες η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών θεωρείται απαραίτητη για την πνευματική συγκρότηση των μαθητών. Όχι, όμως, εδώ! Τον υπουργό είχαν σπεύσει να στηρίξουν εμμέσως 45 εθνομηδενιστές φιλόλογοι καθηγητές που με δημόσια επιστολή τους είχαν ζητήσει την ολική κατάργηση της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών!με το επιχείρημα ότι  πλήττει ακόμη περισσότερο τους πολλούς αλλόγλωσσους μαθητές που φοιτούν στο ελληνικό σχολείο και δεν έχουν γλωσσικό αίσθημα όσον αφορά τη νεοελληνική»!  Παθαίνουν αλλεργία με ό,τι εθνικό, ισοπεδώνουν τη συμβολή της Ορθοδοξίας στη διαμόρφωση του Νέου Ελληνισμού, θεωρούν το ελληνικό έθνος δημιούργημα του Δυτικού Διαφωτισμού και κατασκεύασμα των νεωτέρων χρόνων και βέβαια αμφισβητούν την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού. Απορρίπτουν όχι μόνο τον Κωνσταντίνο Παπαρρηγόπουλο, αλλά ακόμα και τον κορυφαίο αριστερό ιστορικό Νίκο Σβορώνο.  Δεν υπάρχει εργαλείο για να αντιδράσει η κοινωνία  αλλά πρέπει να αντιδράσει  ,όσο και αν αυτό είναι έξω από τα θεσμικά της όρια..Από το 1981 που ανέβηκε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία σταμάτησε η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ των Δασκάλων και Καθηγητών, είναι σα να λέμε δίδεις εξετάσεις στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και την άλλη μέρα ονομάζεσαι Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.
Ο γερμανοεβραϊκής καταγωγής  Κίσσινγκερ  εκμυστηρεύτηκε στα μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Νέας Υόρκης ένα σκοτεινό σχέδιο της κυβέρνησης Νίξον, το οποίο πιθανώς ακολουθείται ως σήμερα.
«Ο ελληνικός λαός είναι ατίθασος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ» και ο  ίδιος     μπορεί να αρχίζει με ένα τηλεφώνημα στον αόρατο δικτάτορα  Δημήτρη Ιωαννίδη ώστε να αφήσει λυτό το  καπίστρι  ενός αδίστακτου για μάταιη δόξα, όπως ο Νικόλαος Σαμψών, για να ανατρέψει τον Μακάριο. Η «πειθώς» μπορεί να επικεντρώνεται με ένα τηλεφώνημα του Κίσσινγκερ στον  Κωνσταντίνο Καραμανλή στις 22 Ιουλίου 1974 για μη εμπλοκή της Ελλάδος ώστε να μη γενικευθεί η ένταση στην Κύπρο. Όπως και να γίνει αφήνει πίσω της αίμα, ορφανά, πρόσφυγες, πονεμένους.
Η Κύπρος δεν ήταν η αρχή. Ήταν η επιβεβαίωση όσων θα προκαλούσε το σχέδιο του Κίσσινγκερ να «πείσει» την Ευρώπη για την αναγκαιότητα της Pax Americana. δηλαδή της  υποτιθέμενης ειρήνης μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων, Ο βιασμός του κυπριακού Ελληνισμού από τους βασιβουζούκους του «Αττίλα», στα ίδια μέτρα και σταθμά των διώξεων που υπέστησαν οι Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη (1955 και 1964) , μαρτυρά και κάτι ακόμα.
Ο μυστικοπαθής πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ και ο άνθρωπος για τις «βρώμικες δουλειές» του Προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον έδειξε τις πραγματικές προθέσεις μιας γραφειοκρατικής κάστας στην Ουάσινγκτον που δεν θέλουν επ’ ουδενί λόγο να υπάρχει η Ελλάδα ή ο Ελληνισμός ή οτιδήποτε ελληνικό.
Όσο για το χρέος, όταν ο απλός πολίτης και όχι γνώστης των οικονομικών διαισθάνεται ότι  το χρέος σίγουρα βαθαίνει  ,ότι δεν είναι διαχειρίσιμο και όχι όπως το ονομάζουν (βιώσιμο. Διότι δεν έχει βίο, δεν έχει ζωή) και ότι θα αυξάνεται γεωμετρικά  δεν είναι δυνατόν οι Κυβερνητικοί οικονομολόγοι  να μην το γνωρίζουν  .
Και ενώ το γνωρίζουν συντάσσονται  ως ανθέλληνες με τους εχθρούς  της πατρίδας μας ,την οποία κατέστησαν  αδύναμη και στερούμενη της εθνικής κυριαρχίας.
            Παρόλα αυτά κανένα κράτος δεν χάθηκε εξ αιτίας της οικονομίας χρειάζεται πολιτική βούληση και τόλμη για ανακήρυξη της ΑΟΖ και εκμεταλλευόμενοι τον ορυκτό πλούτο μας της πατρίδας μας να βγούμε από την κρίση.
Δημήτρης Βόγγολης Μάιος 2017
  Πηγή: Τα Νέα-Διασπορά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου