Σχόλιο του προέδρου του ΟΔΕΓ στο άρθρο «Μιλάμε και σήμερα Αρχαία Ελληνικά»
Γνώμες, Σχόλια
Διάβασα το κείμενό σας για τη γλώσσα. Συγχαρητήρια, είστε ωραίος. Πραγματικά χρειάζεται αγώνας, καθένας στο πόστο του.
Σηφακάκης Βασίλειος
Πρόεδρος Οργανισμού για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας.
Πρόεδρος Οργανισμού για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας.
Έχει αποδειχθεί από επιστημονικές διεργασίες ότι η Ελληνική γλώσσα αυξάνει τις διανοητικές ικανότητες και αρετές ,ο Κικέρων είπε ότι αν οι θεοί μιλούσαν, θα μιλούσαν Ελληνικά. Αυτή τη γλώσσα που έχουν θαυμάσει όλοι οι λαοί ερχόμαστε εμείς οι νεοέλληνες και την καταργούμε δια νόμου , καταργούμε την καθαρεύουσα και υιοθετούμε την δημοτική.
Όμως η δημοτική δεν αναπληρώνει την καθαρεύουσα και γι αυτό ο νόμος άφησε παράθυρο προσφυγής στην καθαρεύουσα. Η κατάργηση ορισμένων πτώσεων αλλά και η τσαλακωποίηση των τριτοκλίτων ονομάτων ,ο γονεύς να γίνει γονιός αλλά στον πληθυντικό να προσφεύγουμε στο τριτόκλιτο γονείς γιατί δεν μπορούμε να πούμε γονιοί ή ο κουρεύς ,κουρέας ,κουριοί αλλά κουρείς.
Μια εξέλιξη γλώσσας δεν επιβάλλεται δια νόμου κάνοντάς τη πιο φτωχή, αλλά εμπλουτίζοντάς τη. Και ενώ σήμερα 2.500 περίπου ξένα πανεπιστήμια διδάσκουν Αρχαία Ελληνικά εμείς τα καταργούμε. Θα μπορούσε το κράτος όλους αυτούς τους αξιόλογους ξένους καθηγητές οι οποίοι ομιλούν αρχαία Ελληνικά, να τους χρησιμοποιήσει ως κήρυκες επιβραβεύοντάς τους ηθικά με τρόπους αντάξιους των μακρινών προγόνων μας.
Η μεγάλη Αγγλική εφημερίδα Guardian δημοσιεύει μαθήματα αρχαίων Ελληνικών, όταν η CIA εκπαιδεύει το προσωπικό της στα αρχαία Ελληνικά, σε εμάς ούτε εφημερίδες, ούτε ραδιόφωνα μήτε οι τηλεοράσεις κάνουν καμιά κίνηση παρά αποπροσανατολίζουν το λαό με ανόητα πρωινάδηκα, ή ανθελληνικά προπαγανδιστικά έργα και ειδήσεις παραπληροφόρησης.
Αυτά τα οποία μιλάμε σήμερα τα μιλούσαν και το 11.800 πχ Αυτά τα κείμενα είναι τα Ορφικά τα οποία έχουν χρονολογηθεί με βάση την αστρολογική χρονολόγηση δηλαδή από την περιγραφή η κοσμολογία μπορεί να προσδιορίσει την χρονολογία και την ημερομηνία.
Ιδού ένα παράδειγμα που δεν διδάσκεται στα σχολεία και δεν το γνωρίζουμε.
Στην αρχαία εποχή ο δάσκαλος εχάραζε μια ευθεία γραμμή στον πίνακα και αυτή ονομάζετο ευθύνη, όποιος έγραφε πάνω από την ευθύνη ήτο α ν ε ύ θ υ ν ο ς ,όποιος έγραφε κάτω από τη ευθύνη ήτο υ π ε ύ θ υ ν ο ς.
Αν ρωτήσεις κάποιον τι είναι η ευθύνη δεν το ξέρει.
Δημήτρης Βόγγολης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου