Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Δαίμονες και Προφητείες

Κουράστηκα να διαβάζω μέσω των ΜΜΕ και του διαδικτύου τα προφητικά κείμενα τα οποία χωρίς καμμία αμφιβολία οδηγούμαστε σε μια νύχτα που η διάρκειά της δεν γνωρίζουμε πόσο θα κρατήσει.

Το βέβαιο είναι ότι αν όπως μέχρι σήμερα  συνεχισθούν τα ίδια μη αποτελεσματικά  προγράμματα η χώρα δεν θα έχει αίσιο τέλος.

Όμως με τα αποθαρρυντικά των διαφόρων δήθεν ειδημόνων αντί να υποδεικνύουν μεθόδους  για την έξοδο από την κρίση, ομιλούν για τον επερχόμενο πόλεμο, για απόσχιση της Κρήτης για διαμοιρασμό του κόσμου σε ζώνες Αμερικανικής  και Ρωσικής επιρροής και ότι   Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με το εχθρικό ΝΑΤΟ στη μέση να προστατεύει τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, δεν θα μπορούν να υπερασπιστούν το Αιγαίο με τα Νησιά και τη Θράκη.

Μα βέβαια όταν μας διέπει αυτή η ηττοπάθεια  καθόλου απίθανο να συμβούν όλα αυτά.

Και είναι άξιο λόγου τώρα που υπουργοποιήθηκε ο κ. Μπαλάφας  προβάλλοντας τα στήθη του θ αντιμετωπίσει τη γείτονα, η αλαζονεία τον οδήγησε να εκστομίσει γελοίες δηλώσεις περικοπής των δαπανών των ΕΔ  και σε ερώτηση καναλάρχου απέναντι είναι η Τουρκία  είπε: «Παίρνω το ρίσκο επάνω μου»  



   και ποιος είναι ο κ Μπαλάφας να παίρνει το ρίσκο επάνω του; Ο Μαραθωνομάχος Στρατηγός Μιλτιάδης; ή ο Μαβίλης στη μάχη του Δρίσκου που έπεσε από σφαίρα στο κεφάλι και είπε: «Πολλάς δόξας επερίμενα σ αυτήν την μάχη αλλά όχι και την τιμή να πεθάνω για την Ελλάδα»  
Και συνεχίζουν σήμερα 22/2/2017 ο κ.Φίλης και άλλοι 13 με ερώτηση στη Βουλή αν αληθεύει ο σχεδιασμός προμήθειας αεροσκαφών και από που θα βρεθούν οι πιστώσεις .
Με άλλα λόγια θέλουν την απογύμνωση των ΕΔ,.όταν η Τουρκία σήμερα αλωνίζει στο Αιγαίο
Θυμηθείτε ακόμη νωπές εικόνες από την τηλεόραση, κατηγορούμενοι για πολλά εκατομμύρια κατάχρηση του Δημοσίου χρήματος.
Πρώην πανίσχυροι πολιτικοί άνδρες προσέρχονται στα δικαστήρια αγέρωχοι κορδωμένοι ντυμένοι στην τρίχα λες και πάνε σε εκδήλωση απονομής βραβείων.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν δεν έχουν τσαλακώσει ούτε κατ ελάχιστον την υπεροψία και το κόρδωμά τους οι κατηγορίες επιβεβαιώνονται. Φυλακίζονται και έχουν το θράσος αντί σιωπής περισκέψεως και μεταμέλειας να προβαίνουν σε βαρύγδουπες δηλώσεις διατρανώνοντας την αθωότητά τους και υποστηρίζοντας χωρίς επιχειρήματα χωρίς αιδώ ότι η καταδίκη τους είναι πολιτική δίωξη.
Η αλαζονεία οδήγησε άλλον βουλευτή να εκστομίσει δύο γελοίες δηλώσεις.
Στην πρώτη χωρίς κανένα αίσθημα αιδούς, τη στιγμή που στη χώρα συμβαίνουν τα παραπάνω, οι άνεργοι πληθαίνουν και ουρές των συσσιτίων κάθε μέρα μακραίνουν ,είπε ότι περικόπτονται οι αποδοχές των βουλευτών για τη συμμετοχή τους σε επιτροπές. Γιατί να χάνουμε τον καιρό μας χωρίς να πληρωνόμαστε, μήπως η συμμετοχή μας σ αυτές αυξάνει την παιδεία μας; Και με δεύτερη βλακώδη δήλωση ξαναχτυπά με ευαρέσκεια ,ότι όλοι κτίσαμε αυθαίρετα κτίρια.
Πώς μπορεί λοιπόν ο πολίτης να ελπίζει ότι αυτός και οι όμοιοί του θα ηγηθούν της τιτάνιας προσπάθειας για την οικονομική ανόρθωση της χώρας; αφού η ηθική τους συγκρότηση είναι βαθιά προβληματική; Πώς θα δώσουν στον πολίτη το παράδειγμα του Καποδίστρια και τόσων άλλων Ηρώων που διέθεσαν τις περιουσίες τους για την σωτηρία της Πατρίδος. 
Δημήτρης Βόγγολης 

2 σχόλια:

  1. Δημήτρη πολύ εύστοχο το άρθρο σου και μπράβο για τις επισημάνσεις, μόνο που το διαβάζουμε εμείς που γνωρίζουμε κι όχι αυτοί που πρέπει να γνωρίζουν... μακάρι να το διάβαζαν μήπως και συνετιστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρη Εύγε, ορθότατα περιγράφεις την περιρρέουσα κατάσταση.
    Πολλές διαπιστώσεις, πολλές προσεγγίσεις αλλά καμία ουσιαστική πρόταση.
    Ο ΣΎΡΙΖΑ οδηγεί το πλοίο Ελλάδα εκ του ασφαλούς στα βράχια.
    Η πρόταση που έπεσε στο Τραπέζι πριν 15 ημέρες για την δημιουργία Ασπίδας Εθνικής Σωτηρίας προχωρά κανονικά.
    Σε λίγες ημέρες θα κληθούμε να δημιουργήσουμε την επίσημη πολιτική φωνή της Ελλάδος.
    Δεν είναι κόμμα, είναι η επίσημη φωνή των «ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», πάνω από κόμματα, κινήσεις, ιδιοτέλεια και σκοπιμότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή