Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Ενιαίο κράτος ή ισλαμοποίηση


Παρασκευή, 25/11/2016

Ενιαίο κράτος ή ισλαμοποίηση

  Εκτύπωση | 24 Νοέμβριος 2016, 07:56 | ΤΗΣ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ

ΤO νέο τέμενος Χαλάλ Σουλτάν που χτίζει ο Ερντογάν στην κατεχόμενη Λευκωσία, στο οποίο αναφέρθηκαν οι «Τάιμς» του Λονδίνου
Ανατροπή από τους Τουρκοκυπρίους, η μόνη σωτηρία της Κύπρου
Δεν υπάρχει λεγόμενη «τουρκική αδιαλλαξία», αλλά τουρκική επεκτατική πολιτική, που έχει ως στόχο την πλήρη αρπαγή της Κύπρου


Ακόμα ένα ναυάγιο προστέθηκε στον 42ο χρόνο της συνεχιζόμενης τουρκικής βάρβαρης εισβολής και κατοχής της πατρίδας μας, όχι γιατί… φταίει η τουρκική αδιαλλαξία. Αυτή είναι η περικεφαλαία της κοροϊδίας που χρησιμοποιεί η εκάστοτε πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1974, για να δίδει άλλοθι στις δικές της εγκληματικές υποχωρήσεις προς τους κατακτητές και τους πρώην (συνεχιζόμενους παρασκηνιακά) αποικιοκράτες Βρετανούς.
Τις καθοδηγήσεις των οποίων ακολουθεί σαν καλός μαθητής από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο (παρόλες τις αρχικές αντιδράσεις) μέχρι τον σημερινό Νίκο Αναστασιάδη (με μοναδική ίσως εξαίρεση τον μ. Σπύρο Κυπριανού).
Για το ναυάγιο λοιπόν φταίει η μειοδοτική πολιτική της ηγεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και όλων των υπολοίπων ηγεσιών των πολιτικών κομμάτων, που δεν κατάφεραν επίσημα και κυριολεκτικά να αποδεσμευθούν (παρόλες τις πρόσφατες φωνές ορισμένων) από την τουρκο-βρετανική ρατσιστική, διαιρετική οθωμανική «λύση» της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Η κατοχή που έγινε… δικοινοτική διαφορά
Δεν υπάρχει λεγόμενη «τουρκική αδιαλλαξία» αλλά ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Τουρκικό σχέδιο αρπαγής ολόκληρης της Κύπρου. Υπάρχει εισβολέας, κατακτητής, βιαστής, κλέφτης και απατεώνας στις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Και η εκάστοτε ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις δύο τουρκικές εισβολές του 1974 μέχρι σήμερα, αντί να απαιτεί την απελευθέρωση των περιοχών της από τον εισβολέα, βιαστή και κατακτητή, επιμένει να συνθηκολογήσει και να συμβιβαστεί με τις απαιτήσεις του, προσκυνώντας τον και επιμένοντας σε… συνεταιρισμό του νησιού μαζί του.
Αφού δέχθηκε αρχικά να υποβαθμίσει την εισβολή και κατοχή σε… δικοινοτική διαφορά (μάλιστα όταν σήμερα ολόκληρος ο κόσμος κατηγορεί τον Πρόεδρο της κατοχικής Τουρκίας για τυραννία, απολυταρχία, βασανισμούς, χιτλερισμούς και καταπίεση του ίδιου του λαού του στην Τουρκία).
Μια πολιτική που καθόρισε το Φόρεϊν Όφις από τις 16 Αυγούστου 1974, αφού άφησε σκόπιμα την Τουρκία να εισβάλει για δεύτερη φορά, για να εξασφαλίσει το ποσοστό γης που ήθελε να αρπάξει και μετά να… διαπραγματευτεί (για τα υπόλοιπα!)…

Με εντολοδόχο τον Έιντε και επιτηρητή το Φόρεϊν Όφις
Με αυτήν τη δουλοπρεπή υποταγή στα ξένα συμφέροντα φθάσαμε στη σημερινή κατάντια. Όπου ρυμούλκησε τον Πρόεδρο της Κ.Δ. Νίκο Αναστασιάδη (και όχι με το ζόρι, ηθελημένα από πλευράς του) ο τελευταίος εντολοδόχος των ξένων συμφερόντων Νορβηγός Έιντε (με τα πολλαπλά συγκρουόμενα συμφέροντα, προεξάρχουσας της θέσης του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που στόχο έχει την προώθηση των τουρκικών συμφερόντων και που αποκαλύψαμε με σειρά άρθρων μας στη «Σημερινή»), στα βουνά της Ελβετίας για να αποκεφαλίσουν την Κυπριακή Δημοκρατία!

Πήγαν λοιπόν συν γυναιξί και συμβούλοις στο βουνό της «πελλάρας» στην Ελβετία, έφαγαν, ήπιαν και απόλαυσαν για λίγο 5 αστέρων περιποίηση, αλλά, τελικά, επέστρεψαν ομαδικά παγωμένοι και ξεπετσιασμένοι. Για να συνεχίσουν την τουρκο-βρετανική διζωνική δικοινοτική ομόσπονδη (λέγε συνομόσπονδη) παράδοση στους Τούρκους.
Είτε στην Κύπρο είτε όπου αλλού στο ανάθεμα αποφασίσει ο εισβολέας μέσω του αντιμούτσουνού του, Ακιντζί, στα κατεχόμενα. Με κηδεμόνα τον Νορβηγό Έιντε (τον ανέχονται ακόμα και δεν τολμούν να τον εξαποστείλουν πακέτο στον άσχετο Γ.Γ. του ΟΗΕ) και επιτηρητή εκ του παρασκηνίου το μοναδικό Φόρεϊν Όφις του Λονδίνου, όπου και εκκολάπτονται όλα αυτά τα διαλυτικά σχέδια.
Το οποίο κρατάει πάντα χαμηλούς τόνους, για εύλογους λόγους. Δεν θέλει να φαίνεται η παρουσία του, ώστε, σε περίπτωση αντιδράσεων, να μην έχει επιπτώσεις πάνω στις βάσεις του στην Κύπρο - ας τρώνε τις επικρίσεις οι αιωνίως αφελείς σύμμαχοι Αμερικανοί και ΟΗΕ…

Με… μακρύ χέρι τις ΜΚΟ
Ευελπιστούσαν, μας λένε, ότι θα… έφερναν μαζί τους τη Μόρφου, ή κάποιες γειτονιές του Βαρωσιού, οι αδιάβαστοι και άσχετοι και όσοι άφησαν τα μυαλά τους να πάρουν αέρα αντί γνώση, με τις λεγόμενες επαναπροσεγγιστικές επαφές τους, για αποδοχή των τετελεσμένων των δύο τουρκικών εισβολών. Που διοργανώνουν εδώ και χρόνια ξένα κέντρα και ξένα συμφέροντα στο ίδιο το νησί μας, λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που κουβαλήθηκαν και… επί τόπου να μας «λύσουν» το πρόβλημα.
Για να μας διαφωτίσουν, γι’ αυτό, βλέπετε, υποστηρίζονται, χρηματοδοτούνται από το Φόρεϊν Όφις, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την Ε.Ε., διοργανώνουν κοινά «project» και βραβεύουν με χρηματικά ποσά τους νικητές. Για να περάσουν και να εμπεδώσουν την ηττοπάθεια και παράδοση στους νέους και νέες μας, αλλά και σε προεδρικούς «συμβούλους» ως «λύση επανένωσης» τα δύο συνιστώντα κράτη (αντί απελευθέρωσης).
Και κανένας δεν ενδιαφέρεται να πετάξει αυτές τις ξενοκίνητες «οργανώσεις» έξω από το κυρίαρχο κυπριακό κράτος, που υπονομεύουν την απελευθερωτική δικαίωση της πατρίδας μας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των προσφύγων μας.

Οι Τουρκοκύπριοι ανησυχούν, πόσον, όμως;
Με ανταπόκριση του Μιχάλη Θεοδούλου από τη «βόρεια» Λευκωσία, οι «Τάιμς» του Λονδίνου στις 22 Νοεμβρίου 2016 προέβαλαν την ανέγερση του νέου τεμένους Χαλάλ Σουλτάν στη κατεχόμενη Λευκωσία, του μεγαλύτερου στην κατεχόμενη Κύπρο, με χωρητικότητα 3.000 ατόμων, και η οποία κοντεύει να ολοκληρωθεί σύντομα, για να τονίσουν τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων για την αυξανόμενη ισλαμική και απολυταρχική πολιτική του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν.
Ο οποίος χρηματοδοτεί την ανέγερση του Χαλάλ Σουλτάν και όχι μόνον. Εκτός των μεγάλων τεμενών στις πόλεις, τουλάχιστον 39 και πλέον άλλα τεμένη έχουν αναγερθεί στη «βόρεια» Κύπρο τα τελευταία 15 χρόνια με τους ψηλούς μιναρέδες ελάχιστα να θυμίζουν οτιδήποτε από τις παραδοσιακές εικόνες των τεμενών στην Κύπρο, έγραψαν οι «Τάιμς»…

Οι Τουρκοκύπριοι ανησυχούν, αλλά το ερώτημα είναι πόσο ανησυχούν. Αν πράγματι ανησυχούν, και δικαιολογημένα θα πρέπει να ανησυχούν, τότε θα πρέπει να κάνουν εκείνοι το πρώτο βήμα για ανατροπή, τη μεγάλη υπέρβαση που χρειάζεται η Κυπριακή Δημοκρατία για να σωθεί, εφόσον οι ηγεσίες στην Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανίκανες.
Να ξεσηκωθούν, όπως έκαναν οι γυναίκες και τα παιδιά στην Τουρκία εναντίον του νέου νόμου - ντροπή για τους βιασμούς ανηλίκων, με αποτέλεσμα (τουλάχιστον προσωρινά) να το αποσύρει ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Ενσωμάτωση στην ΚΔ, η μόνη λύση
Να απαιτήσουν ενσωμάτωση στην υπόλοιπη Κυπριακή Δημοκρατία, σε ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ, με την αρχή ένας άνθρωπος μία ψήφος, δημοκρατικό πολίτευμα, κράτος δικαίου και πλήρη εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των νόμιμων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Και όχι να είναι και εκείνοι ερμαφρόδιτοι, όπως οι κομματικές ηγεσίες στην ελεύθερη Κύπρο, και να συνεχίζουν να απαιτούν ομοσπονδία, οθωμανικού συστήματος διαίρεση, ξεχωριστό «κράτος», όπως οι μακαρίτες Δρ Νιχάτ Ερίμ, Φ. Κουτσιούκ και Ρ. Ντενκτάς, ενώ οι περισσότεροι έχουν εξασφαλίσει διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, ταυτότητες, συντάξεις και όλα τα ωφελήματα δίχως να πληρώνουν γρόσι για υποχρεώσεις, από το νόμιμο κυπριακό κράτος.

Ας αποφασίσουν, λοιπόν, οι συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριοι και ας δουν το πραγματικό τους συμφέρον. Ας δείξουν εκείνοι την ανωτερότητα και ανδρεία που χρειάζεται αυτός ο τόπος, η κοινή πατρίδα για να σωθεί. Ας απαιτήσουν επανένωση, ναι, αλλά με τη Κυπριακή Δημοκρατία, ΕΝΙΑΙΟ κράτος, συνταγματικές ρυθμίσεις, αποβάλλοντας τα διαιρετικά στοιχεία του ζυριχικού συντάγματος, ένας άνθρωπος μία ψήφος και μία κοινωνία δίχως τις διαιρετικές «δύο κοινότητες» του Δρος Νιχάτ Ερίμ…
Μια τέτοια υπέρβαση εκ μέρους των Τουρκοκυπρίων πιστεύω ακράδαντα θα τύχει σύσσωμης υποστήριξης από τον Ελληνισμό της Κύπρου και θα χαστουκίσει κατάμουτρα όλες τις κυβερνητικές και κομματικές διζωνικές ηγεσίες, τόσο στην ελεύθερη Κυπριακή Δημοκρατία όσο και στα κατεχόμενα. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ας τη χρησιμοποιήσουμε, προτού χαθεί η πατρίδα μας.

ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος
Λονδίνο, 23.11.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου