Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Εκπληκτική μητέρα

Εκπληκτική  μητέρα


Μια πραγματικά συγκινητική ιστορία .

Και ,
 
"πίσω  από  κάθε "μεγάλον" άνδρα, υπάρχει πάντοτε  μια  υπέροχη  γυναίκα" !





Η  ευφυέστατη - ηρωΐδα  μητέρα      του  Τόμας  Έντισον :

Κάποια μέρα ο Θωμάς Έντισον επέστρεψε στο σπίτι του μ’ ένα σημείωμα που του έδωσε ο δάσκαλός του για τη μητέρα του. Της  το έδωσε , όπως  του  είπε  ο  δάσκαλός  του.

Η μητέρα, αφού το διάβασε, βούρκωσε και δάκρυα κύλησαν στο πρόσωπό της. Ξαφνιασμένος ο μικρός Θωμάς , ρώτησε τη μητέρα του τι έγραφε το σημείωμα.
Εκείνη  του  "διάβασε"  δυνατά :
«Ο γιος σας είναι  ιδιοφυία. Το σχολείο  είναι  πολύ  λίγο γι’ αυτόν. Δεν διαθέτουμε αρκετούς πόρους και καλούς δασκάλους, για να τον εκπαιδεύσουμε. Παρακαλούμε διδάξτε τον εσείς».
Μετά από πολλά χρόνια η μητέρα του Έντισον πέθανε. Εκείνος είχε γίνει ένας από τους μεγαλύτερους εφευρέτες. Κάποια μέρα, καθώς ο Έντισον έψαχνε ανάμεσα στα παλιά κειμήλια της οικογένειας, είδε ένα διπλωμένο χαρτί στη γωνιά ενός συρταριού του παλιού γραφείου. Το πήρε, το ξεδίπλωσε  και το διάβασε: «Ο γιος σας είναι ψυχικά άρρωστος και δεν θα του επιτρέψουμε να ξανάρθει πλέον στο σχολείο», έγραφε το χαρτί. Ήταν  εκείνο το  σημείωμα που του έδωσε ο δάσκαλός του κάποτε στο σχολείο, για να το δώσει στη μητέρα του !
Μετά το διάβασμά του ο Έντισον έκλαψε για ώρες και έγραψε στο ημερολόγιό του : « Ο Θωμάς Έντισον του Άλβαρου ήταν ένα ψυχικά άρρωστο παιδί,  το οποίο με τη βοήθεια της ηρωίδας  μητέρας  του  έγινε  ιδιοφυία  του  αιώνα».
 

Επιμέλεια: Αθανάσιος Γκάτζιος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου