Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Εθνικά Θέματα



Αξιότιμε κ  Κουνάδη Πρόεδρε της Ακαδημίας Αθηνών
Επί  αναλήψεως των καθηκόντων σας εύχομαι ευόδωση του θεάρεστου έργου σας,
Εκφράζω:
Με υπερηφάνεια προς το πρόσωπό σας να προβάλλετε και να ψηφισθεί η  απόφαση για  το «Σκοπιανό» από το ΔΣ της Ακαδημίας και τούτο  προς τιμή σας.
  Την  υποστήριξή σας για  τον Ελληνικό πολιτισμό και την διάδοση της  Ελληνικής Γλώσσας.
 Πράξατε  το αυτονόητο του κάθε Έλληνος πατριώτη ο οποίος αγαπά και υπερασπίζεται την πατρίδα του.
Η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας απειλείται  από την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να αποφασίζει ενάντια στα συμφέροντα του λαού που εκπροσωπεί.
Όλοι μαζί με τις δικές μας ενέργειες, όπως εσείς ορθώς πράξατε, θα δώσουμε την εντολή στην πολιτική ηγεσία να μην αποδεχθεί // εκχωρήσει σε καμία περίπτωση τον όρο "Μακεδονία".
Η  εκχώρηση του ονόματος, νομοτελειακά θα προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα διεκδίκησης εδαφών και ανακίνηση ανύπαρκτων ζητημάτων μειονοτήτων.
Για την Εθνική σας στάση και πράξη, σας Συγχαίρω εκ βάθους καρδίας.
Δημήτρης Βόγγολης
 Υποστράτηγος- Πρόεδρος Ναυταθλητικού
Ομίλου Σαρωνίδας www.nosar.gr

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΩΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ








ΩΔΕΣ  ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ
(Του Θεόδωρου Δάλμαρη)
Εκδόθηκε το τρίτο βιβλίο  Ποιητική Συλλογή του συμπολίτη μας Θεόδωρου Δάλμαρη με τίτλο : ΩΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ,ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ.
 Αυτή η  ποιητική Συλλογή αποτελείται, από 440 τετράστιχα και υποστηρίζεται από μακροσκελή κείμενα, προλόγου ,ερμηνειών και σχολίων επί των Ελληνίδων  λέξεων, ονομάτων και εννοιών  για την καλλίτερη κατανόησή τους   και  από πέντε (5) βαθυστόχαστες κριτικές σημαντικών επιστημόνων  αλλά και απαντήσεις  του ποιητή επ αυτών.
Είναι εμπνευσμένη από τον Ύμνο του Διονύσιου Σολωμού.  Από την διαχρονική Οδύσσεια του Ελληνισμού , του Έλληνα Ανθρώπου, τον κώδικα του Έλληνος λόγου  και από την σχέση τους με την Συμπαντική Τάξη.
Γράφτηκε  όπως λέει ο ποιητής  σε μια πολύ κρίσιμη εποχή κατά την οποία συντελείται  το μεγαλύτερο γεγονός της ιστορίας , μετά την μάχη  των Θεών και των Τιτάνων και  αγωνιά  να ανατρέψει την πρόβλεψη που αποτελεί  βεβαιότητα στα πλαίσια  της  λογιστικής και μαθηματικής λογικής ό,τι  η πατρίδα μας και ο κόσμος οδηγείται σε καταστροφικό Αρμαγεδώνα.
Η Ελλάδα όπως αναφέρεται στον πρόλογο του πονήματος,  ως φορέας  του οικουμενικού Ανθρωποκεντρικού κοσμοσυστήματος, είναι  ένα συμπαντικό ον, που γεννιέται μέσα από έναν πολυχιλιετή  τοκετό, σαν ο μηχανισμός και η προσφορά της άπειρης  νόησης στον κόσμον.
Είναι το όχημα της επίτευξης του θείου σχεδίου. Δεν είναι νοητόν να τεθεί η ύπαρξη του  Ελληνικού όντος , εν αμφιβόλω. Τότε, θα ετίθετο εν αμφιβόλω και η αναγκαιότητα  ύπαρξης του κόσμου μας.
Αυτό το μήνυμα επιχειρεί να μεταδώσει  προς κάθε  Έλληνα  και πολίτη της γης, ότι δηλαδή, η Ελλάδα , όπως πάντα ποτέ δεν θα πεθάνει.
Είναι αλήθεια  ότι, αυτό το βιβλίο θα διαβαστεί και θα καταταγεί στην ιστορία μας, σαν ένα πόνημα, που θα προκαλέσει συζητήσεις και θα λάβει μέρος στην σκυταλοδρομία των μεγάλων Ελλήνων ποιητών και στοχαστών, που με τους μεγάλους της Αρχαιότητας, παρέλαβαν  οι σύγχρονοι: Διονύσιος Σολωμός, Αδαμάντιος Κοραής και Ρήγας Φεραίος  με τους Θούριους στην Ελευθερία. Οι νεότεροι ,Κώστας Καρυωτάκης με το Άγαλμα στην Ελευθερία και την ΩΔΗ στην Φύση, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Γιώργος Σεφέρης, ο Οδυσσέας Ελύτης κ.α.
Στην  Ελλάδα, αυτό που γινόταν πάντα  σε κάθε κρίσιμη στιγμή για την ανθρωπότητα, αυτό θα γίνει και τώρα.  
Συγχαίρω τον φίλο Θεόδωρο για το κατόρθωμά του ο οποίος μας καλεί  σαν μαθηματικός να γευθούμε  τη γνώση της αλήθειας, της σκέψεως ,της αρετής και της δημιουργίας όπως ο Πυθαγόρας την μουσική των ουρανίων σωμάτων και πλανητών στη συμπαντική αρμονία και   προτρέπω  κάθε Έλληνα πολίτη να διαβάσει αυτό το πόνημα έμμετρο και πεζό.
Θα κοινωνήσει μέσα  από τις σελίδες του, τον θαυμαστό κόσμο των ιδεών και την  συμπαντική αξία του Ανθρώπου.
Θα αναγνωρίσει  τις ερεβώδεις δυνάμεις  της παρακμής που ταλανίζουν την ιστορία και θα νοιώσει περήφανος για το έργο που προσέφεραν οι πρόγονοί μας.
Θα νοιώσει βαρύ το χρέος της μεγάλης κληρονομιάς και δυνατή την παρόρμηση να φανεί αντάξιος του μεγάλου χρέους που κουβαλά.
Δημήτρης Βόγγολης
Μαθητής Έλληνος Λόγου
 Εκδόσεις:ΛΕΙΜΏΝ